Sudamerica

Bolivia / Bolivie

Curiositats de Bolívia

Gent abrigada faci el temps que faci
Una de les coses que més ens ha sorprès de Bolívia és que la gent sempre va abrigada, faci el temps que faci. Sovint, veus gent amb abrics, polars, gorros, etc. a ple sol i a gairebé 30 graus de temperatura. Si més no, és curiós veure turistes amb sandàlies, pantalons curts i samarreta al costat de gent local vestida com si anés a una pista d’esquí.

Des vêtements qui ne correspondent pas au climat
Une des choses qui nous surprennent toujours ici, c’est voir comment les gens sont habillés. Bien souvent, nous avons trop chaud en T-shirt et short et nous voyons les gens en manteau, pantalon en polaire, gros pulls, etc. C’est hallucinant, c’est comme si on n’était pas au même endroit, eux et nous !

Autobusos amb caràcters japonesos i xinesos
En la majoria de ciutats es veuen molts microautobusos amb caràcters japonesos i xinesos. Com que no pensàvem que era per que hi ha molta població d’aquests països ni que s’anticipaven a la resta del món creant serveis turístics per ells, vam preguntar-ho a un conductor a Potosí. La resposta, evident. Es tracta d’autobusos que Xina i Japó ja no volen i, després de passar per Xile, arriben a Bolívia com vehicles de tercera mà.

Des véhicules décorés de caractères chinois ou japonais
Comme nous voyions un grand nombre de bus et vans avec des caractères chinois ou japonais dessus, nous avons demandé à un conducteur de Potosi. La réponse était simple : il s’agit de véhicules dont la Chine ou le Japon ne veulent plus qui, après être passés par le Chili, sont achetés par les boliviens !

Animals per tot arreu
Apart del tema dels gossos, aquí, com a Perú, és habitual veure tot tipus d’animals pels carrers i carreteres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *